Pu'Er Chai, svart te
Svart pu'er-te med varma kryddor såsom kanel, ingefära, kardemumma, pepparkorn och nejlikor. Kombinationen fungerar mycket bra! Färgen på teet blir vackert orangebrun. Njut gärna teet med eller utan en skvätt mjölk.
Detta
te kommer från provinsen Yunnan i Kina, området kring staden Pu'Er, och ses i Kina som en
hälsodryck som sänker blodfetter och är bra för matsmältningen. Det
neutrala pu'er-teet är kanske mest känt i väst som "bantningste",
eftersom det har en aptitbegränsande och mättande effekt. Bladen är
plockade från tebuskens nedre del och har sedan genomgått en flerårig
lagrings- och jäsningsprocess. Smaken på neutralt pu'er-te är mycket speciell och
påminner litet om piptobak och läder.
Använd
kokhett vatten när du brygger teet och prova dig fram till lämplig mängd
teblad eftersom teet är ganska starkt. Låt dra 1-2 minuter. Samma
bladsats klarar två bryggningar.
100 g
Ingredienser: svart pu'erh-te, kanelbitar, peppar, svartpeppar, aromer, ingefära, hela kardemummakapslar, malen kardemumma.