Kategorier
Gästbok
 
Länka till oss
Utskriftsvänlig Tipsa en vän

Tekanna Nung - tetsubin (gjutjärn)

Pris630.00:-
Rea595.00:-
Du sparar35.00:- (6%)
Lagernivå: 2
Ant
Tekanna Nung, tetsubinkanna

Svart fyrkantig tekanna med rött lock i gjutjärn i traditionell japansk modell med emaljerad insida, en s k tetsubinkanna. Försedd med tät rostfri metallsil.

Tekannan rymmer 0,8 liter och är ca 8 cm hög (exklusive handtag), 13 cm bred.

Tetsubinkannor är kända för att hålla värmen mycket bra. Kannan går bra både att brygga te i på vanligt vis men det går även att värma vatten i den direkt på spisplatta (även induktion) i kannan.

Presentförpackad inkl. bruksanvisning på engelska.

Tillverkad i Kina

Såhär sköter du din tetsubinkanna:

1. Före användning, häll kokhett vatten i kannan som sedan hälls ut. Dettta för att förbereda kannan för användning.
2. Efter varje användning, se till att hela kannan är ren och torr för att förhindra rostbildning. Te bör inte stå i kannan över natten.
3. Tänk på att en tetsubinkanna är tänkt att brygga te i och bör inte användas som en vattenkokare på spisen alltför ofta..Om du placerar den på en spis kan du skada kannans emaljskikt. Därför är det bäst att hälla kokhett vatten från en vattenkokare i tetsubinkannan vid tebryggning. Placera aldrig tetsubinkannan i en mikrovågsugn eftersom även det sliter på kannan.
4. Om rost bildas (vilket är mycket osannolikt) kan kannan ändå användas. Efter rengöring av kannan med en mjuk borste, lägg i några använda tepåsar eller litet teblad och häll sedab kokhett vatten i. Tanninerna från teet kommer reagera naturligt med järnet och skapa en svart förseglande yta som täcker rosten. Rosten från kannan är inte giftig så kannan går utmärkt att använda.
5. Använd en mjuk svamp och diskmedel vid rengöring av kannan. Använd inte en scrubber/scotch brite vare sig på in- eller utsidan för att inte repa tekannan.
6. Använd inte metallredskap utan helst en träslev vid omrörning i kanna.
7. Alla typer av tebryggare är benägna att få beläggningar särskilt nära pipen och fälgen. För att rengöra vattenkokaren utan att repa den, använd olivolja och salt.
8. Förvara kannan på en sval, torr plats.
Produkten är inte betygsatt än. Skriv en recension.

Dela på Facebook: Dela