Kategorier
Gästbok
Länka till oss
Utskriftsvänlig Tipsa en vän

Chai - svart te

Pris65:-
Lagernivå: 6
Ant
Rättvisemärkt (s k dubbelcertifierat) grönt/svart te med kanel, ingefära, kryddnejlika och peppar. Naturligt smaksatt med kardemumma och kanel. En något mildare variant än det ekologiska chai-teet.

100 gr

FTO står för Fair Trade Organisation, som intygar att teerna odlats och hanterats enligt fair trade- och ekologiska riktlinjer. Den rigorösa kontroll som framställningen av dessa teer undergår, medför att priset blir något högre, än enbart ekologiskt certifierade teer.

Teodlarnas svåra ekonomiska och sociala situation utgör bakgrund till framtagandet av detta rättvisemärkta & ekologiska tesortiment.

Idag finns det 67 Fairtrade-certifierade plantager i Asien och Afrika med Indien, Sri Lanka och Tanzania som största enskilda producentländer. Te odlas huvudsakligen på stora plantager och därför är Fairtrade/Rättvisemärkts kriterier för denna produktgrupp utformade för anställd arbetskraft. Kriterierna för te följer FLs generella kriterier men har även produktspecifika kriterier som bland annat innehåller:
• Uttryckliga regler för kemikaliehantering inklusive hälsofrämjande åtgärder
• Regler för långsiktiga handelsrelationer
• Angivelser för ett minimipris som alltid ligger över produktionskostnad och världsmarknadspriset.
• En premie per sålt kilo (ca 0,5 - 1,10 USD/kg) betalas ut till producenten med syftet att stimulera demokratiutveckling. Plantagearbetarna bestämmer tillsammans med arbetsgivaren vad de vill använda premien till, så länge beslutet inte strider mot kriterierna. Det är till exempel inte tillåtet att använda premien till att förbättra plantagens infrastruktur eller att höja de anställdas löner då detta alltid ska ingå i arbetsgivaransvaret. (källa rattvisemarkt.se)

Produkten är inte betygsatt än. Skriv en recension.

Dela på Facebook: Dela