Kategorier
Gästbok
Länka till oss
Utskriftsvänlig Tipsa en vän

Mörkrost Ekologiskt Bryggmalet Kaffe (250 g) - Rutasoka Coffee

Pris99:-
Rea79:-
Du sparar20:- (20%)
Lagernivå: 11
Ant

Mörkrost, bryggmalet ekologiskt kaffe (250 g), Rutasoka Coffee


Ett kaffe med en mörkare rostning med tydlig smak av choklad. Kaffet är av mycket hög kvalitet och består av 100% arabicabönor (bryggmalda), importerade från Demokratiska Republiken Kongo.

Kaffet kommer i en fin lufttät presentpåse och är en perfekt gå-bort-present, t ex vid avtackning på arbetsplatsen, till förskoleläraren eller i goodiebagen!

Kaffet är ekologiskt certifierat och odlas 1500-2000 meter över havet.  5% av priset på kaffet går direkt till Rutasokas (se nedan) kvinnoklinik i Kongo, som har som huvudsakligt syfte att minska mödra- och spädbarnsdödligheten i staden Uvira.

Miljövänligt kvalitetskaffe ger vård och utbildning för Kongos fattigaste

Rutasoka Coffee är ett ekologiskt odlat och certifierat råkaffe som importerats från Demokratiska Republiken Kongo. Kaffet rostas och paketeras hos ett mikrorosteri i Göteborg. Läs mer om Rutasoka - coffee that makes a difference - på www.rutasoka.se 

Kongolesiskt kaffe

Demokratiska Republiken Kongo var ledande inom kaffeexport från Afrika under 90-talet, men på grund av krig och konflikter stannade utvecklingen upp. Nu är landet på väg tillbaka igen och bönderna gör ett otroligt arbete och vi hjälper dem att leverera högkvalitativt kaffe. Bönorna som används är av den sensibla sorten Arabica och odlingen sker i ett mycket bergigt område i Kivuprovinserna.

Produkten är inte betygsatt än. Skriv en recension.

Dela på Facebook: Dela